Onderstaande verzekeringstips zijn een voortvloeisel uit onze dagelijkse kantoorpraktijk. Probeer er uw voordeel mee te doen.
Bewaar de aankoopbewijzen van de spullen die u koopt. Dit is niet alleen handig in het geval u de garantie moet aanspreken, maar ook wanneer u een schade oploopt. De uitkering bij een (inboedel)schade is namelijk mede afhankelijk van de aankoopprijs én de aankoopdatum van het beschadigde goed. Met een aankoopbewijs in de hand zijn verzekeraars vaak bereidwilliger om een schade snel af te handelen.
-------------------------------
Heeft u een eigen bedrijf en koopt u wel eens (privé)goederen op een zakelijke factuur? Weet dan dat uw inboedelverzekering voor deze goederen in principe geen dekking biedt. Zakelijke goederen dienen op een inventaris/goederenpolis verzekerd te worden. Soms kan het zakelijke goed op de privépolis worden meeverzekerd. Dit kunt u bij ons navragen.
-------------------------------
Staat uw caravan permanent buiten Nederland gestald? Meld dit dan aan ons, zodat wij de dekking kunnen afstemmen met de verzekeraar. Sommige verzekeraars zijn bereid een clausule op de polis te zetten waaruit blijkt dat zij met het (grotere) buitenlandrisico bekend zijn. Zonder deze clausule is uw caravan mogelijk niet (goed) verzekerd.
-------------------------------
Heeft u of een gezinslid een letselschade opgelopen met mogelijk blijvende invaliditeit tot gevolg? Veel van onze klanten hebben een (gezins)ongevallenverzekering waarop wij het voorval tjidig dienen aan te melden. Deze verzekering biedt een financiële tegemoetkoming in geval van overlijden of blijvende invaliditeit bij een ongeval.
-------------------------------
Heeft u een appartement en gaat u hieraan verbeteringen aanbrengen? Denk dan aan het meeverzekeren van deze verbeteringen. Dit kan soms via de Vereniging van Eigenaren, maar ook via een eigen woonhuis- of inboedelverzekering. De Vereniging van Eigenaren verzekert standaard alleen het casco van het gebouw, maar niet de zaken die u op eigen kosten verandert/toevoegt, zoals een andere keuken, badkamer, vaste vloer e.d.
-------------------------------
Gaat uw zoon of dochter studeren of werken in het buitenland? Uw doorlopende reisverzekering biedt hiervoor meestal geen dekking! Vraag bij ons de mogelijkheden na voor een passende verzekering die rekening houdt met het risico en de veelal langere aaneengesloten reisduur.
-------------------------------
Gaat uw zoon of dochter als (meest) regelmatige bestuurder rijden in uw auto? Dan is het belangrijk om de verzekeraar hiervan op de hoogte te stellen. Zolang uw zoon of dochter niet als regelmatige bestuurder is geregisteerd, worden er door hem/haar niet alleen géén schadevrije jaren opgebouwd, maar riskeert u ook dat de verzekeraar een eventuele WA-uitkering op u gaat verhalen. In geval van een letselschade kan dit oplopen tot in de tonnen. Is uw auto all-risks verzekerd, dan kan de verzekeraar de casco dekking weigeren. Uiteraard is het geen probleem wanneer u uw auto een keer uitleent aan uw zoon of dochter.
-------------------------------